2017. július 5., szerda



NEM FRADI, NEM MTK, KINEK DRUKKOLOK


Tudod, Barátom, én nem drukkolok Sorosnak!
Gondolkodom rajta, most csavarjak a nyitómondaton, vagy ráérek vele, s úgy döntöttem, várok még pár sornyit!
Mit tudok én Sorosról? Én, aki bőven beletartozom abba a három-négy milliónyi tömbbe, aki azon nőtt fel, hogy tanulj, olvass, hogy hallgatni arany, annyit érsz, ahány nyelvet beszélsz, alma nem esik messze a fájától, no meg a vae victis és a ne bántsd az elnyomottat....

Mit tudok én Sorosról, aki, a róla ezer helyen forgó önéletrajzi leírások, életút leírások mellett is nekem távoli, ismeretlen személy?
Összefoglalnám azt a pár schlagwortot, megkapó frázist, amit a hangsúlyozottan nem magyar kormánypárti leírások adnak:
  • Származás-indíttatásban magyar és zsidó. Szerencsés túlélő és kivándorolt.
  • Pályáján sikeres üzletember, tőzsdés, aki a világ egyik leggazdagabb embere státusig vitte pénzügyi ráérzésének sikerességével. Pénzügyekben a kelet-európai rendszerváltozásra tett, de annak utána sem volt nosztalgiája, hogy ne támogasson olyasmit, amivel - akár a friss, kvázi demokráciák idétlensége ellenében – komoly anyagi nyereségre ne tehetett volna szert.
  • A demokrácia, a demokrácián belül az egyéni érvényesülés szabadságának híve, s ezt a hitét világszerte, a vele hasonló gondolkodású egyének, szervezetek nagylelkű anyagi támogatásával ki is mutatta.
  • A szegénység, a nyomor szükségességének elutasítója, s ennek a meggyőződésének megfelelően egyik legnagyobb anyagi támogatója karitatív és szegénység-ellenes, szegénységből tömegeket kiemelő programoknak, kezdeményezéseknek.
Ha kihagytam valamit, majd jelzed, Barátom, én sem vagyok egy tótumfaktum! S most pár sor a schlagwortok elemzéséhez!
  1. A származás-indíttatás minden ismert, az emberiség történelmében magának nevet szerzett egyénnél esetleges. Tény, de minden általam is ismert cáfoló-beszéd ellenére is valójában nem számít, indifferens. Lehetne török apától, dél-szudáni anyától született, ha adott a tehetség, s a hozzá társuló akarat, ugyaneddig jutott volna el!
  2. Választott pálya sikerességének mérője az ott elért eredményesség. Nem kiválasztott kedvezményezettként lett azzá, aki, de saját erőből.
  3. Gyarapodásának útjai az én agyammal nehezen és csak korlátokkal átláthatók! Ez nem nekem mínusz, hisz más a szakmám! Miért feltételezném, hogy sikert remélő, korábbi támogatottjai ellen végrehajtott pénzügyi akciói végeredményében nem egy egész mentalitásához köthető, számomra ismeretlen nyereségelosztási terv vezérli?
  4. Hite a demokráciában, mint évezredek óta ismert, meg- és kipróbált, gondokkal, buktatókkal teli keserves útban, ma is létező legjobb, a tömegek számára leginkább élhető társadalmi formációban való hit.
  5. Szegénységből indult és vélhetően zsigerből utál mindent, ami tömegeket tart élhetetlen szegénységben.
    Ennyi.
Most a főkérdés: Miért nem drukkolok én, a fenti Sorosnak?
Mert nem neki, de neked, magamnak és társaimnak a nemzetemben kell drukkolnom!

Nem azért, mert majd negyvenmilliárdos költségvetési pénz tervezett szétlopott szétosztásával talált a kormány valakit, aki kormánypárti, többnyire vak és bigott szavazóinak a nekik ismeretlen és, mint Krisztust el nem érhető Antikrisztust személyesíti meg.
Nem azért, mert Soros magyarországi ténykedésének hasznos célirányosságát bárhol is, akár az indulásnál, az orbán-brancs anyagi támogatásánál elismerném,vagy megkérdőjelezném!

Csupán azért, mert mindegy, Ferenc pápától, a Dalai Lámától, az ankarai főmuftitól, vagy sok apró, tisztességes, vagy egy Sorostól jön pénz arra, hogy maradjanak emberek, akik nem hajlandók sem elbutulni, sem behódolni! Nem Sorosnak kell drukkolnom, de azoknak, akik begubóztak, akik félnek, akik tudatlanok, mert információhiányban élnek, mert fontosabb nekik a választási tízezer forint egyszeri (lopott pénz) fidess juttatás a másnapi ebédhez, mint a holnap!

Én a páriáknak a kisemmizetteknek, a nagy nemzeti középosztálynak drukkolok! A szervezetileg, törvényalkotással meglopott parasztnak-földművelőnek, kisgazdának. A megélhetését ellopott trafikosnak! A szimpla megélhetési számításokból kivándorolt nyolcszázezer fiatalnak!A korábbi nyugdíjkorhatárát elvesztő rendőrnek. katonának, bányásznak! A kisnyugdíjasnak, a havi, milliós nyugdíjjal szemben!
A kishantosi biotermelőknek. Az ellopott nyugdíjalap, a focibuzul Quaestor és számtalan svindli károsultjainak! A kórházat, oktatást stadion helyetti közpénzlopás támogatójaként! Maradok tisztelője azoknak, akik nem voltak besúgók jelentésekkel, vagy más országban kincsként őrzött jelentésekkel katonai, vagy rendőri szolgálatokban a letűnt időben! Azoknak, akiknek nincsenek gázszerelőből atomerőmű építő strómanjai.

Nekem a Hazám a fontos, s benne a Hazát meghatározó vegyes származású, tervszerűen, kiszámítottan megosztott gondolkodású többség érvényesülése. Az orbán-túlélés. Leváltás, elzavarás és számonkérés, bebörtönzés lehetőségei. Nekem sorskérdés pár vélhetően megmaradó évemre a „Ki nevet a végén” társasjáték! Ne Soros nevessen, de nevessünk mi, itthon, felszabadultan!

Hazába, házba, megosztott, megélhetést kereső bukóváriakkal szemben csak a kilátástalanságban - csak a „Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” szlogen, és az a mögötti elkötelezettség vezet! A hit, hogy nem 933-t jelenti majd győzelmük, de egy tehetségre, sokszínűségre építhető 946-ot!
S az, hogy a rendszer bukásával egy EMBER, Soros György is kaphat némi erkölcsi kárpótlást – elvárható, de marginális!
Magyarnak – szerintem- kötelessége megköszönni Soros Györgynek, amit tett, és tesz azért az országért.

Balog Gábor
-csataloo-

2017.o7.05.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése